Verkoop & Informatie + 31 70 4450903 / + 31 70 4020546

HUGOSPLAATWERK voor elke schade een oplossing

IMPORTEUR / GROOTHANDEL VAN EUROPESE EN JAPANSE CARROSSERIEDELEN, VERLICHTING, RUITEN, RADIATEUREN EN DRAAGARMEN

+32 495884418

 

 

 

TYC

 

TYC is een OE-fabrikant die onder meer koplampen, spiegels en radiateuren voor de vervangingsmarkt levert.
   

Het belangrijkste kenmerk van TYC: topkwaliteit gekoppeld aan een aantrekkelijk prijskaartje. Dit wordt onder meer duidelijk bij de productgroep koplampen. Hoewel er in eerste instantie optisch geen verschil lijkt te zijn tussen verschillende koplampen van verschillende leveranciers, zijn deze verschillen er zeker wel. De ene koplampunit is de andere niet. Kijk alleen maar naar de afwijkende pasvorm van verschillende koplampen: soms is hier al een wereld van verschil.

 

Koplampunits van TYC wijken maximaal 1 mm af van units die af fabriek zijn gemonteerd. Bovendien is het stekkersysteem gelijk aan het origineel, waardoor een TYC-koplampunit een makkelijk te monteren plug&play-unit is. De kwaliteitsverschillen tussen koplampen worden echter door meer zaken bepaald, zoals de materiaalkeuze en het lichtbeeld van de unit. TYC gebruikt bijvoorbeeld geen gerecycled materiaal bij het vervaardigen van koplampen. Daarnaast besteedt TYC veel aandacht aan onderzoek en productontwikkeling. De handelingen die een monteur bij inbouw verricht, worden bijvoorbeeld uitvoerig getest. Belangrijke aandachtspunten zijn bijvoorbeeld of de lampen eenvoudig vervangen kunnen worden of dat de hoogteverstellingsmotor goed bereikbaar is.

De bekabeling krijgt eveneens veel aandacht: TYC gebruikt alleen siliconenkabels, vanwege de soms zeer hoge temperaturen in en nabij de koplamp. Communiceert de koplamp goed met het CAN-bus systeem en zijn de afstelpunten nauwkeurig geplaatst en goed toegankelijk? Dit hele onderzoeksproces neemt, naast de feitelijke designontwikkeling, flink wat tijd in beslag. Toch biedt TYC al binnen twee drie jaar na introductie van een nieuw automodel een koplampvervangingsunit die volledig voldoet aan de OE-specificaties.